Kovářovic kobyla


Úsloví o kovářovic kobyle zná, doufám, každý. O mně z velké části platí také. Ne že bych doma neměla nic, co jsem si vyrobila, ale vždy dávám přednost práci pro druhé. Tak např. už pár let plánuji ručně tkané závěsy na míru mé kuchyně. Materiál nakoupený, ale pořád mělo něco přednost. Jako dobrá motivace se ukázalo ty letité sluncem vyrudlé sejmout a už je tam prostě nedávat. Pohled na polonahé okno popostrkoval k tomu, abych už konečně začala.

Konečně je tu tedy nějaký začátek, překonání všech nesnází kolem výpočtů, příprav osnovy, plánování vzoru a napínání osnovy na stav. Pod rukama mi vzniká cosi, co se uhnízdilo v mých představách. Nikdy se ale představa nezrealizuje zcela a přesně, vždy je to určité překvapení a to je na téhle ruční práci nádherné, protože já mám překvapení moc ráda. Takové to Ach!, když člunek prolétne několika řadami a barvy i vazba ukážou, co umí.

Tak teď už je konečná podoba jasná. A také je jasné, že kovářovic kobyla alespoň pro tentokrát naboso nebude.

IMG_20180819_113739

Budoucí závěsy na tři okna. Ažurová technika se projeví teprve po vyprání. Na správných místech se utevřou dírečky a tkanina pak bude vzdušná a propustná. Materiál je bavlna značky Venne, dražší ale luxusní záležitost. Zaručuje výrobku trvanlivost.

IMG_20180819_114011

Zkušenost ověřenou používáním výrobku už mám, podobné závěsy slouží už skoro rok mé sestře, která je s nimi moc spokojená.

Zajímá vás technika? Mohu vás s ní seznámit v individuálním kurzu tkaní.

Toužíte po podobných luxusních textiliích tkaných na míru? Můžeme se domluvit na zakázce. Doba zhotovení se odvíjí od náročnosti projektu a od toho, zda mám zrovna volný některý z mých dvou stavů. Nebojte se mne kontaktovat.


2 komentáře: “Kovářovic kobyla”

Leave a Reply

Discover more from Matyldina stodola

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading