Obrázky z kurzu – Huck lace


Byla jsem připravená na dvoudenní kurz, ale moje studentka byla velmi šikovná, chápavá a rychlá, a tak jsme vzorník společně zvládly za den a půl. Ale ve vyšetřeném čase jsme rozhodně nezahálely. Zbyl čas na další činnosti. V Matyldině stodole je pořád co dělat.

IMG_2146

Prostě když se sejdou dvě naprosto stejně založené osůbky, tak je za a) stále o čem rozprávět, Za b) stále co dělat a za c) se zjistí, že stanoveného času je vlastně nakonec velmi málo.

Kurz tkaní
PC programy jsou fajn, ale k pochopení základu je papír, tužka čtverečkový papír bezvadná pomůcka

Pro mě to byla příjemná zkušenost. Ověřila jsem si své přesvědčení, že pokud můj student bude rozumět alespoň plátnu, bude vědět něco o základních návodech jako je hladký nebo lomený návod, pak není problém tento druh ažurového tkaní naučit v krátké době nejenom tkát, ale také mu rozumět.

Kurz tkaní
Návrh vlastního motivu a jeho realizace

Cíl byl splněn. Během práce na vzorníku se má studentka naučila chápat princip tak, že si na závěr byla schopná navrhnout svůj vlastní motiv a ten si také utkat. Vzhledem k rychlosti tkaní jsme si také stihly vyzkoušet dva typy ukončení tkaniny a následné dokončení praním. To je u této techniky zvlášť důležité, protože teprve po vyprání se ukáže, jestli jsme si správně propočetly hustotu osnovy.

Kurz tkaní
Technika vyžaduje čtyř a vícelistý stav, klapky stolního stavu jsou skvělý pomocník k pochopení principu

Získané vědomosti je nutné oživovat, aby se nevytratily z hlavy, tak doufám, že brzy od mé studentky uvidím nějaké krásné tkaní. A pokud byste měli i vy chuť proniknout do tajů této krásné a velmi kreativní techniky, neváhejte a kontaktujte mě. Můj osmilistý stav je připravený a čeká na dalšího studenta. Popis techniky i kurzu, který se jí věnuje, najdete ZDE.

Kurz tkaní
Ukončovací práce – ručně je to nejlepší

2 komentáře: “Obrázky z kurzu – Huck lace”

  1. Jako čerstvá absolventka kurzu Huck Lace bych chtěla tímto moc poděkovat Vlaďce za úžasné dva dny strávené učením techniky Huck Lace v Matyldině stodole. Program kurzu je sestaven velmi smysluplně a účelně a já jsem získala daleko více informací a naučila se více, než jsem vůbec mohla doufat. Lektorka Vlaďka je člověk na svém místě, zapálená pro věc, s mnohostrannými znalostmi a nesmírnou trpělivostí při výuce. Jsem moc ráda, že jsme se setkaly a věřím, že to nebylo poslední setkání. Teď už jen vstřebávám všechny nové poznatky tak, abych je v brzké době mohla začít používat při své tvorbě.
    Kurz v Matyldině stodole mohu všem zájemcům vřele doporučit!!!

Leave a Reply

Discover more from Matyldina stodola

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading